Οι πωλήσεις των κατεψυγμένων vegan burger στην αμερικάνικη αγορά εκτοξεύθηκαν κατά 123% το 2019

Η αξία των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος με βάση φυτικές ύλες πλησιάζει το 1 δις δολάρια.

Οι πωλήσεις των κατεψυγμένων βίγκαν μπιφτεκιών απογειώθηκε κατά 123% σύμφωνα με τα δεδομένα των πωλήσεων των αμερικανικών επιχειρήσεων. Τα δεδομένα δημοσιεύθηκαν από την Good FoodInstitute (GFI) και την Plant Based Food Association σαν μέρος της ετήσιας ενημέρωσης για την ανάπτυξης του κλάδου των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος με βάση φυτικές ύλες.

Ο κλάδος αυτός πλέον μετρά τζίρο 5 δις δολαρίων στο σύνολό του στην αμερικανική αγορά, με τα φυτικά ροφήματα να είναι ο οδηγός αυτής της ανάπτυξης με πωλήσεις πάνω από 2 δις δολάρια. Η αξία των εναλλακτικών προϊόντων κρέατος με βάση φυτικές ύλες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία, πλησιάζοντας τις πωλήσεις του ενός δις δολαρίων.

Βίγκαν «Κρέας»

Καθολικά η αύξηση των εναλλακτικών βίγκαν «κρεάτων» είδαν αύξηση  πωλήσεων κατά 18% μέσα στο 2019, πλησιάζοντας τα 939 εκ. δολάρια. Επιπροσθέτως, ο κλάδος υπερπήδησε τις πωλήσεις των παραδοσιακών κρεάτων 6 φορές, και απέκτησε μερίδιο στις πωλήσεις συσκευασμένων κατεψυγμένων κρεάτων που φτάνει το 2% στο σύνολο της αγοράς.

Τα κατεψυγμένα vegan burgers έδειξαν πολύ μεγάλα νούμερα ανάπτυξης μέσα στην κατηγορία του εναλλακτικού «κρέατος». Η ανοδική τοποθέτηση αυτών των προϊόντων δίπλα στα παραδοσιακά συσκευασμένα προϊόντα κρέατος φαίνεται πως είναι και ένας καταλυτικός παράγοντας για αυτή την ανάπτυξη.

The dollar sales growth of plant-based food outpaced traditional grocery growth in 2019 

 

Η Good Food Institute περιμένει να δει περαιτέρω επιτάχυνση των πωλήσεων το 2020. Σύμφωνα με την Caroline Bushnell, συνεργάτιδα διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης, λέει ότι είμαστε σε «σημείο καμπής» και ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη εφευρετικότητα που αναμένεται να δει ο κλάδος και να δημιουργήσει νέα προϊόντα».

Οι αλλαγές στις καταναλωτικές αξίες και συνήθειες βοήθησαν την αγορά φυτικών προϊόντων, η οποία ξεπέρασε σημαντικά το ποσοστό των πωλήσεων μαναβικής για τα τελευταία τρία χρόνια, χρίζοντας αυτόν τον κλάδο, μοχλό ανάπτυξης τόσο για τους κατασκευαστές όσο και για τους λιανέμπορους.

Αυτό είναι μόνο η αρχή : τα φυτικά προϊόντα θα συνεχίζουν να αυξάνονται χάρις στην ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση καθώς οι καταναλωτές αλλάζουν τις συνήθειες τους σε τρόφιμα που συνάδουν με τις αξίες τους και την επιθυμία τους να ακολουθήσουν έναν πιο βιώσιμο για το περιβάλλον τρόπο διατροφής και ζωής.

Πηγή: plantbasednews.org

original article: https://www.plantbasednews.org/news/us-refrigerated-vegan-burger-sales-skyrocketed-2019

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία.