10 ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ARIGATA PUBLISHING

Θεωρούμε ότι η προσωπική ανάπτυξη, ο χρόνος που επενδύει κάποιος για να αυτοεκπαιδεύεται και να βελτιώνεται είναι αυτός που φέρνει τα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής του γενικά. Όταν τροφοδοτούμε το μυαλό μας με θετικότητα προσελκύουμε την θετικότητα και στον έξω κόσμο. Όταν αδειάζουμε το πορτοφόλι μας στην εκπαίδευση του νου, τότε ο νους θα γεμίσει το πορτοφόλι μας. Όταν δουλεύουμε με τον εαυτό μας και γινόμαστε καλύτεροι σε ό,τι κάνουμε με αγάπη, μέρα με την μέρα μπορούμε να αναπτύξουμε μεγαλύτερη επιρροή στον τομέα που ασκούμαστε. Μια κοινωνία με τέτοιες μονάδες στο ενεργητικό της δεν μπορεί παρά να γίνει μια υπέροχη κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι η αγάπη είναι ελκτική δύναμη, είναι εκείνη που κρατά το σύμπαν σε μια θέση. Χωρίς αυτή τα πάντα θα διαλύονταν. Με αυτή τα πάντα είναι δυνατά. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά και αρμονικά με όλα τα έμβια πλάσματα -ένας τέτοιος κόσμος θα μας φέρει χαρά και ευδαιμονία.

Τον ειρηνικό τρόπο ζωής έρχεται να συμπληρώσει η εφαρμογή του πιο ζωοφιλικού, θαρραλέου και φιλικού για τον άνθρωπο και την Γη μας βίγκαν τρόπου διαβίωσης. Οι βίγκαν διαλέγουν ένα μονοπάτι μη βίας σε όλες τους τις εκφάνσεις και όλες τους τις συναναστροφές. Μοιραζόμαστε τον βίγκαν τρόπο ζωής τόσο για την συμπάθειά μας απέναντι στα ζώα, όσο και για την συμπάθειά μας για τον συνάνθρωπο. Δεν γεννηθήκαμε βίγκαν, ούτε ισχυριζόμαστε ότι είμαστε τέλειοι. Δείχνουμε κατανόηση και αγκαλιάζουμε όλους εκείνους που ακολουθούν ή όχι μια τέτοια φιλοσοφία. Βίγκαν σημαίνει αγάπη και η αγάπη δεν κάνει διαχωρισμούς. Έτσι και εμείς συμπάσχουμε και δείχνουμε την συμπάθειά μας ακόμα και σε όσους μας χλευάζουν ή μας κοροϊδεύουν. Στο τέλος θα είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές μας!

Μας αγγίζουν θέματα υγείας και θέλουμε όλοι μας να ζούμε μια καθημερινότητα χαρούμενη, ευχάριστη, που να μας δημιουργεί πληρότητα. Θέλουμε το ίδιο για όλα τα έμβια πλάσματα. Έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν με τις οικογένειές τους και να ζουν όμορφα. Τα ζώα και ακόμα περισσότερο οι άνθρωποι είναι συναισθηματικά όντα. Το σεβόμαστε, το αγκαλιάζουμε και παλεύουμε καθημερινά για να ακούγεται αυτή η πραγματικότητα.

Θεωρούμε πως οι καλύτερες και πιο εύκολες συνδιαλλαγές γίνονται όταν υπάρχει εμπιστοσύνη. Χτίζουμε τις Arigata™ Εκδόσεις με γνώμονα αυτή την Αλήθεια. Διατηρούμε την ακεραιότητά μας και ζούμε καθημερινά τα λόγια μας. Αν δηλώσουμε κάτι, είμαστε δεσμευμένοι πως πρέπει να συμβεί. Μας αρέσουν οι σταθερές και μακροχρόνιες, διαφανείς σχέσεις με όλους του ανθρώπους που συναλλασσόμαστε. Μαζί με αυτούς εξελισσόμαστε κι εμείς και γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι ορίζεται για μας η υγιής σχέση.

Σε σώμα, ψυχή και νου διαρκώς κυνηγάμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μοιραζόμαστε αυτή μας την εμπειρία με άλλους και προκαλούμε και εμάς τους ίδιους να γινόμαστε κάθε ημέρα, λίγο ακόμα καλύτεροι, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας. Έτσι αλλάζει ένα άτομο, έτσι αλλάζει μια κοινωνία.

Το καθετί σε αυτό το πεδίο αλλάζει από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο. Ενστερνιζόμαστε την αλλαγή και κατανοούμε ότι πρέπει κι εμείς να είμαστε ανοιχτοί στις καινοτομίες και αλλαγές των καιρών. Για αυτό τον λόγο, μας αρέσουν οι δημιουργικές φωνές, μας αρέσουν αυτοί που έχουν στραμμένα τα μάτια τους μπροστά και τα πόδια τους στην Γη.

Ένα κοινωνικό σύνολο χαρακτηρίζεται από την παιδεία και την κουλτούρα των μελών του. Θέλοντας να χτίσουμε έναν νέο, φωτεινό Ελληνισμό δεν μπορούμε παρά να έχουμε την ματιά μας σαν λέιζερ εστιασμένη πάνω στην εκπαίδευση και την παιδεία των παιδιών μας, των αυριανών ηγετών και πολιτών αυτής της Γης.

Δεν κάνουμε διακρίσεις. Ούτε στους ανθρώπους ούτε στα άλλα έμβια όντα. Ξεκινάμε όμως από τον άνθρωπο γιατί αν ο άνθρωπος δεν σέβεται τον άνθρωπο, πώς είναι δυνατόν να σεβαστεί ένα ζώο; Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στις ανθρώπινες συμπεριφορές.

Είναι η καρδιά μας, η αποστολή μας και η κινητήρια δύναμή μας. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, εμείς δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης. Είναι εκείνοι που μας δίνουν ζωή -το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους υπηρετούμε για μια ζωή.